Smart chatbot och interaktivt röstsvar

Självbetjäning för kunder

91 % av era kunder föredrar självbetjäning

Genom att implementera en självbetjäningsfunktion i ditt företag kan du minska 25-50% av alla inkommande interaktioner som hanteras av en mänsklig handläggare. På så sätt kan kunderna betjäna sig själva genom att hitta svaren på de frågor de har och vidta egna åtgärder. Därmed behöver de inte prata med en av era medarbetare.

Detta frigör tid för dina kundtjänstmedarbetare att hantera de svårare interaktionerna som kräver ett mänskligt beslut mer effektivt och det förbättrar kundupplevelsen och styrkan i ditt varumärke rejält, eftersom du faktiskt ger dina kunder vad de vill ha.

Det finns flera olika typer av självbetjäningsfunktioner som du kan implementera. Det kan handla om omfattande och informationsrika webbplatser, FAQ-sidor, forum, användargrupper, chatbotar och virtuella kundassistenter. På den här sidan fokuserar vi på chatbotar och virtuella assistenter.

Låt oss ta reda på vad smarta chatbotar kan göra för ditt företag.

Vad är självbetjäning för kunder?

Självbetjäning för kunder är en applikation som integreras i både RPA- och RDA-delen (Robotic Desktop Automation) av Business Process Automations. Med självbetjäning kan kunden själv sköta sina ärenden online, vilket innebär att den inkommande interaktionen mellan kundtjänstmedarbetaren och kunden kan undvikas.

Chatbot som självbetjäning

Om du integrerar och implementerar en chatbot i ditt företag och din organisation, och den konfigureras på det mest optimala sättet, kan den ge stora positiva effekter för din affärsverksamhet. En chatbot kan hålla ert kundcenter öppet dygnet runt och ge kundsupport närhelst kunden behöver det.

Även om en chatbot, som är helt integrerad i ditt RDA- och RPA-system, är extremt smart och kan svara på en stor andel av de inkommande förfrågningarna, måste en mänsklig kundtjänstmedarbetare då och då ta över i frågor som kräver beslutsfattande utanför chatbotens förmåga. Men det är inget problem, eftersom den chattbot vi levererar pratar med alla andra system som är integrerade i kundtjänstcentret och ger medarbetaren den information som behövs när frågan går vidare från bot till människa.

Virtuell kundassistent via samtal (IVR)

Föreställ dig att din telefonkö är mycket längre än kunderna kan acceptera. Om du inte erbjuder dina köande kunder en alternativ supportlösning kommer du att förlora dem på grund av väntetiden. Kundupplevelsen blir dålig, tillfredsställelsen liten eller obefintlig och sannolikheten för att kunden någonsin ska köpa från dig igen minskar kraftigt.

Men vi kan hjälpa dig att undvika sådana problem. Den virtuella kundassistenten avlastar din kundtjänst vid behov och då pressen är hård – eller hela tiden – och kan hjälpa dig att hålla dina kunder nöjda samtidigt som de får den hjälp de behöver.

När kön blir allt längre kan kunderna få ett självbetjäningserbjudande från en virtuell assistent som är nästan lika kapabel som en mänsklig medarbetare. Om problemet inte går att lösa kan en mänsklig medarbetare ringa tillbaka så snart som möjligt.

Kontakta

Torbjörn Hörberg

Expert på självbetjäning för kunder

Torbjörn är en sann expert på alla frågor som rör kontakt- eller callcenter – inklusive självbetjäningsfunktioner för kunder, som chatbotar och IVR.

Om du vill prata med Torbjörn kan du fylla i formuläret ovan, så kontaktar han dig inom kort.

Läs mer om självbetjäning för kunder